Terug naar het overzicht

Anak Beruntung - (Gelukskind)

Noor de Ruyter de Wildt

Het is op dit moment niet meer mogelijk om te stemmen.
Heb je 'Anak Beruntung - (Gelukskind)' van Noor de Ruyter de Wildt nog niet gelezen? Bestel het boek hier!

Samenvatting

Noor heeft een indrukwekkend leven achter de rug. In het begin van WOII geboren, een buitenkamp op Java, geëvacueerd door de Britten, vader gesneuveld, moeder heeft niet voor haar kunnen zorgen. Ze kreeg weinig informatie over haar vader, zag nooit een foto.

Op haar vierde jaar bij pleegouders gekomen, wier achternaam ze droeg. Een roerige jeugd in twee landen. Op de middelbare school achter haar ware naam gekomen. Haar geschiedenisleraar vertelde dat zij en haar vader nazaten van Michiel de Ruyter waren. Startpunt van bewustwording en een zoektocht.

In 2001 lag er bij boekhandel Van Stockum een boek, waarin een foto van haar vader stond, geïdentificeerd door haar oude moeder. Pas in 2018 is ze achter zijn hele levensverhaal gekomen, geholpen door… hemzelf.


Over de auteur

Noor de Ruyter de Wildt (Soerabaja 1942), echtgenote, moeder en oma, heeft op haar 75ste verjaardag besloten een boek te schrijven over haar turbulente leven.  Grootgebracht met de bekende ‘Indische zwijgzaamheid’, vertelde ze zelf ook niet veel aan haar kinderen en kleinkinderen. Met haar besluit om te schrijven blijft haar verhaal, als Indische oma, bewaard voor het nageslacht.

Ze schrijft zoals ze is: vlot en met humor. Dit boeiende levensverhaal is niet alleen een genot om te lezen, maar is tevens een uniek historisch document!

Heb je 'Anak Beruntung - (Gelukskind)' van Noor de Ruyter de Wildt nog niet gelezen? Bestel het boek hier!